Recipe in Nepali Language
आवश्यक सामाग्री:
बनाउने बिधी:
आवश्यक सामाग्री:
- ५०० ग्राम आलु
- १०० ग्राम प्याज ( जरुरी छैन)
- १ लिटर दही
- मेथी
- बेसार
- टिमुरको धुलो
- खुर्सानी धुलो
- लसुन पिसेको
- हरियो खुर्सानी
- नुन
- तेल
बनाउने बिधी:
- ५/७ चम्चा तेल तताउने ,
- १ चिम्टी मेथी फुराउने,
- आधा चम्चा भन्दा कम मात्र बेसार र हरियो खुर्सानी पनि मेथी फुरौने बेलामा नै फुराउने
- दहीलाई उक्त तातो मेथी बेसार तेल ले झान्ने
- अन्दाज गरि नुन र खुर्सानी दहीमा मिसाउने
- आलु उसिन्ने, छोडाउने अनी तरकारीलाई जसरी काट्ने
- काँचो प्याज लाई मसिनो गरि काट्ने
- आलु र प्याज लाई झानेको दही मा मिसाउने
- यसरी दही र आलु को अचार बनाउन सकिन्छ। बनेको केही समय आलुमा दही भिज्ज्न दिदा स्वाद तिख्हर हुन्छ।